Toos van Holstein

Toos van Holstein als Schilder

Toos van Holstein is al jaren een gevestigde naam in de Nederlandse kunstwereld wat in 2016 werd beloond met de prijs Briljanten Kunstenaar 2016 bij de verkiezing van Kunstenaar van het Jaar. Haar werk is in vele landen getoond, zoals in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Engeland, China en de Verenigde Staten. Bij die tentoonstellingen draait het veelal om Van Holsteins olieverven. Deze hebben een geheel eigen, altijd herkenbare handschrift en kleurgebruik waarmee ze een unieke wereld creëert.

Daarnaast maakt Toos van Holstein ook bronzen beelden, aquarellen, mixed media werken op alu-dibond en steendrukken. De oude, fascinerende techniek van het steendrukken gebruikte ze recentelijk bijvoorbeeld bij het illustreren van nieuwe Franstalige uitgaven in kleine oplage van de Ilias en Odyssee van Homerus. Geïnspireerd door historische Griekse verhalen, leverde Van Holstein in 2015 haar bijdrage aan de Biënnale in Venetië.

Toos van Holstein

Toos van Holstein

 

Toos van Holstein

Duomo

Kunstboeken

Toos van Holstein werkt samen met de uitgeverij La Diane Française in Nice bij de uitgave van speciale kunstboeken. Hiervoor maakte ze bijvoorbeeld zeefdrukken en steendrukken bij nieuwe uitgaven van de Divina Commedia van Dante, de Ilias en Odyssee van Homerus en de Legenda aurea van Jacques de Voragine. Deze uitgaven zijn te vinden in o.a. bibliotheken in Nice, Parijs, Cambridge en Alexandrië (Egypte). Onlangs maakte ze nog een speciale uitgave in kleine oplage met alleen maar originele tekeningen over de Four Freedoms Awards waarvan nu exemplaren in het bezit zijn van bijvoorbeeld Koning Willem Alexander en de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

Toos van Holstein

The sky is the limit

Wat voor kunstenaar is Toos van Holstein?

Onafhankelijk denkend, weg van de modetrends, een eigen weg, dat typeert Toos van Holstein. Een rijke fantasie, een zeer persoonlijk kleurgebruik, een volstrekt eigen wereld, dat typeert haar schilderijen. Schilderijen met vele lagen, zowel letterlijk als figuurlijk. Vandaar dat ze haar werken met daarin altijd wel figuratieve elementen het liefst typeert als ‘figuurlijke kunst’. Daaronder vallen ook haar steendrukken, aquarellen, beelden in brons, aluminium en kunststof en haar digitale werken op alu-dibond

Toos van Holstein

Waterfront

Meer informatie over Toos van Holstein is hier te vinden.

Relevant: Kunstenaar Toos van Holstein!

 

 

Online Galerij
gastauteur@onlinegalerij.nl