Expositie Ellen Davidzon bij Kunstzalen A Vecht

Solo-expositie van Ellen Davidzon bij Kunstzalen A Vecht te Amsterdam

Nu te zien: een solo-expositie van Ellen Davidzon bij Kunstzalen A Vecht te Amsterdam. Davidzons sfeervolle werken, bekend om de losse penseelstreken en lichte kleuren, zijn tot en met aanstaande zondag 29 september 2019 te bewonderen in de Kunstzalen. Tip is om hier eens een bezoekje te brengen tijdens het kunst- en antiekweekend dat deze week in onze hoofdstad plaatsvindt.

Kunst- en antiekweekend

Tijdens het kunst- en antiekweekend openen kunsthandelaren en antiquairs in het Spiegelkwartier in Amsterdam hun deuren voor het publiek, om zo het nieuwe kunstseizoen in te luiden. Met ruim 70 antiquairs en kunstgalerijen die de buurt rijk is, is het Spiegelkwartier al meer dan 80 jaar het hart van de nationale kunst- en antiekhandel.

Ellen Davidzon – detailfoto van ‘A perfect day at the beach’

Ellen Davidzon – detailfoto van ‘A perfect day at the beach’

Kunstzalen A Vecht

Ook Kunstzalen A Vecht, waar Davidzons werk gerepresenteerd wordt, is gevestigd in het Spiegelkwartier. Davidzon: “Jaren geleden vroeg iemand me of ik ook weleens op een kunstbeurs stond, maar dat was voor mij als zelfstandig kunstenaar nog niet aan de orde. Op een gegeven moment liep ik door de Nieuwe Spiegelstraat, langs Kunstzalen A Vecht en zag ik een beeld van mijn oom in de etalage staan. Ik liep naar binnen om mezelf voor te stellen. Toen de eigenaar de naam Davidzon hoorde vallen, zei hij me al op het punt te staan om contact met mij op te nemen; hij wilde mijn werk wel mee naar de PAN brengen.” Sindsdien neemt eigenaar Vecht Davidzons impressionistische werk mee naar de PAN.

Ellen Davidzon – ‘Avondzon op de Leliegracht’

Ellen Davidzon – ‘Avondzon op de Leliegracht’

Solo-expositie

Met trots heeft Davidzon nu dus ook een solo-expositie van werken uit meerdere series in Kunstzalen A Vecht. Te zien zijn enkele werken met de onderwerpen strand, stad en haar nieuwste serie ‘Boundaries’. Davidzon schildert impressionistische stad- en strandscènes, maar sinds kort ook meer persoonlijke schilderijen waarin ze de ups en downs in het leven omzet in een krachtig verhaal op doek. “De werken zijn abstracter, meer symbolisch en open voor de toeschouwer om er een eigen gevoel in te leggen”, vertelt Davidzon. Met hetzelfde palet en nadruk op de sfeer, maar met een andere insteek weet zij de kijker te blijven verassen, “maar ook voor mezelf houd ik het interessant door met andere materialen en onderwerpen te werken”, aldus Davidzon.

Ellen Davidzon – ‘As days go by’

Ellen Davidzon – ‘As days go by’

Van plan deze week een kijkje te komen nemen? Kunstzalen A Vecht is gevestigd op de Nieuwe Spiegelstraat nummer 40 in Amsterdam en is dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur. De dichtstbijzijnde parking is Museumplein.

Femke van Leeuwen
femke@onlinegalerij.nl

Als redacteur van Online Galerij probeer ik de zakelijke en artistieke dualiteit in de kunst te balanceren. Ik ben altijd opzoek naar een interessante invalshoek van een verhaal dat zowel toegankelijk is voor het grote publiek, maar ook de artistieke kwaliteit waarborgt. Zo breng ik het beste van kunst en commercie samen in de artikelen van Online Galerij.