Studio Drift in het Stedelijk Museum Amsterdam

Het Stedelijk Museum Amsterdam presenteert de eerste museale solotentoonstelling van Studio Drift. Het duo, wat bestaat uit de Nederlandse Lonneke Gordijn en de Engelse Ralph Nauta, presenteert (nieuwe) werken van vroeger en nu. Ook zullen er werken vanuit het museum zelf te zien zijn in de tentoonstelling. Deze zijn samen uitgezocht door het duo en het museum. Studio Drift in het Stedelijk Museum Amsterdam zal te zien zijn tot en met 26 augustus 2018.

Studio Drift

Het design duo is opgericht in 2007 nadat ze elkaar ontmoetten tijdens hun studie aan de Design Academy in Eindhoven in 2005. Het werk van Gordijn en Nauta onderzoekt de ontwikkelende relaties tussen mens, natuur en technologie. Het gaat vaak over actuele thema’s als duurzaamheid, wat we van natuurlijke processen kunnen leren en de implicaties van technologische ontwikkelingen. Dit leidt tot bewustwording van een veranderende maatschappij waarin de impact van technologie groot is.

Werken

Studio Drift, Fragile Future Chandelier 3.5

Studio Drift, Fragile Future Chandelier 3.5

Speciaal voor het Stedelijk Museum maakt Studio Drift de grootste installatie van Fragile Future ooit, met als basis Fragile Future Chandelier 3.5 (2012) die het museum in 2015 aankocht. Dit is een deel van een serie lichtsculpturen met pluizenbollen van paardenbloemen rondom een ledlampje als kern. Het unieke aan dit werk is dat deze voor elke ruimte waar het staat weer opnieuw wordt opgezet en vormgegeven. Dit was de internationale doorbraak van het duo.

Studio Drift, Drifter

Studio Drift, Drifter

Een ander hoogtepunt van Studio Drift is Drifter, een zwevend blok beton van vier bij twee bij twee meter. Na de wereldpremière in New York in 2017 is deze magische installatie nu te zien in het Stedelijk. Het beeld drijft en beweegt met lage snelheid op een gecontroleerd driedimensionaal pad. Ook de film Drifters (2016) en de installatie Elementism (2018) worden voor het eerst getoond.

Studio Drift: Coded Nature is te zien tot en met 26 augustus 2018 in het Stedelijk museum in Amsterdam. Voor meer informatie zie: www.stedelijk.nl

Online Galerij
gastauteur@onlinegalerij.nl