Tentoonstelling HedenHaags: ik zie ik zie wat hij niet ziet!

Hoe heeft Den Haag zich ontwikkeld van 19de-eeuws stadje tot moderne metropool? Bekijk Den Haag door de ogen van oude meesters en jonge kunstenaars in de tentoonstelling ‘HedenHaags, ik zie ik zie wat hij niet ziet’.

25 augustus t/m 8 oktober 2017

In de Tentoonstelling HedenHaags hebben studenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten zich laten inspireren door hun Haagse voorgangers en de veranderende stad. De tentoonstelling is een unieke combinatie van werken van de Haagse School en hedendaagse kunst gemaakt door de jonge kunstenaars. Bij alle werken staat de stad Den Haag centraal.

Tentoonstelling Hedenhaags

HedenHaags

Steden veranderen zo snel, dat het voor een mens haast onmogelijk is om deze processen allemaal waar te nemen. En wat de een ziet hoeft de ander nog niet te zien. Den Haag is een stad met een rijke geschiedenis. Den Haag leeft en verandert. Gelukkig zijn die veranderingen door de jaren heen door kunstenaars vastgelegd.

Haagse School

Schilderijen van oude meesters uit de Haagse School (Mesdag, Arntzenius en Mauve) tonen ons de verdwijnende middeleeuwse stadskern, het wisselende duinlandschap, de zee, het strand. En natuurlijk ook de tijdgeest en het dagelijks leven van de stadsbewoners. Kijkend naar het werk van kunstenaars kunnen we plekken herkennen zoals die toen zijn vastgelegd, maar ook beseffen hoe anders de stad nu is.

Persopening Tentoonstelling Hedenhaags, Fotograaf: Florence Oprinsen

Persopening Tentoonstelling Hedenhaags, Fotograaf: Florence Oprinsen

Studenten van de KABK

Studenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK), afdeling Interieurarchitectuur en Meubelontwerpen, gebruiken juist moderne middelen om de gemoderniseerde stad vanuit een ander perspectief te belichten. Zo gaan ze de dialoog aan met deze grote namen: soms brutaal of humoristisch maar altijd verrassend. Met een kunstzinnige clash tussen toen en nu laat HedenHaags ons beleven hoe Den Haag zich heeft ontwikkeld van een slaperig 19e-eeuws stadje tot een moderne metropool.

Vincent Moleveld
vincent@onlinegalerij.nl

Vincent heeft online galerij in 2010 opgezet. Zijn doel is om kunst, fotografie en design toegankelijker te maken voor het grote publiek. Online Galerij moet DE online kunstbeurs van Nederland en Belgie worden. Een plek waar liefde voor kunst en cultuur begint!