Tentoonstellingen die je niet mag missen deze lente!

 

In het voorjaar van 2016 is er veel moois te zien en te bezoeken in de kunstwereld. Reden genoeg voor een lijstje met tentoonstellingen, evenementen en beurzen in vier grote Europese steden.

 

Amsterdam

 

Galerie

Galerie Juliette Jongma

7 april  – 7 mei

Solo Expositie Guido van der Werve

Deze lente presenteert galerie Juliette Jongma nieuw werk van Guido van der Werve. Het werk Nummer zeventien, killing time attempt one: from the deepest ocean to the highest mountain is vanaf 7 april te bezichtigen. In de Oude Kerk wordt het werk Nummer zestien, the present moment getoond op vier avonden, van 4 tot 8 april.

Guido van der Werve - Nummer zestien the present moment

Guido van der Werve – Nummer zestien

Lees hier meer over de nieuwe werken!

 

Culturele instelling

Mediamatic

Mediamatic organiseert tentoonstellingen, lezingen, performances, concerten, workshops en devcamps in alle vormen en maten. Deze lente staat er onder andere op het programma:

Meet Zeger Reyers, 14 apri

The Psychology of Smell, 12 mei

 

Beurs

Amserdam Art Fair

25 mei –  29 mei

Na het onverwacht grote succes van de Amsterdam Art Fair 2015 in de voormalige Citroëngarage in Amsterdam, vindt de 2e editie plaats in het hart van cultureel Nederland, midden op het Museumplein, van 25 tot en met 29 mei. De selectie van 45 toonaangevende Nederlandse galeries wordt voor deze editie uitgebreid met een vijftiental buitenlandse deelnemers, in een tijdelijk paviljoen, geflankeerd door het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum Amsterdam.

 

Antwerpen

 

Evenement

Antwerp Art Weekend

20 – 22 May

Antwerp Art Weekend verbindt spelers in de Antwerpse hedendaagse kunst scene: van gevestigde galeries tot beginnende initiatieven. Meer dan 40 locaties tonen werk van meer dan 100 kunstenaars.

Antwerp Art Weekend

Antwerp Art Weekend

 

Tentoonstellingsruimte

Verbeke Foundation

In Kemzeke, bij Antwerpen, ligt de Verbeke Foundation, één van de grootste privé-initiatieven voor hedendaagse kunst in Europa. De ruimte herbergt een indrukwekkende verzameling van moderne en hedendaagse kunst en biedt als ‘kunstenvrijplaats’ ook kansen aan jonge kunstenaars. Naast de vaste collectie worden er tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd.

Dit voorjaar is vanaf 17 april werk te zien van: Zoro Feigl, Theo Jansen en Roger van de Wouwer

 

Berlijn

 

Galerie

C|O Berlin

6 februari – 22 mei

Stephen Shore, Retrospective

De Amerikaanse fotograaf Stephen Shore, staat bekend om zijn controversiële keuze voor kleurenfotografie in een tijd waarin dit niet normaal was voor kunst fotografie. Deze expositie toont meer dan 300 foto’s, waarvan sommige nooit eerder zijn gepubliceerd. De tentoonstelling geeft inzicht in Shore’s unieke contributie aan de fotografie.

Clovis, New Mexico, June 1972 ©Stephen Shore, Courtesy 303 Gallery, New York & Sprüth Magers, Berlin

Clovis, New Mexico, June 1972 ©Stephen Shore, Courtesy 303 Gallery, New York & Sprüth Magers, Berlin

 

Evenement

Gallery Weekend Berlin

29 april – 1 mei

Elk jaar wordt Berlijn een hotspot voor kunstliefhebbers en verzamelaars tijdens het Gallery Weekend Berlin. Aan deze twaalfde editie van het evenement doen 54 galeries mee.

 

Tentoonstellingsruimte

Haus am Waldsee

28 april – 26 juni

J.Mayer.H – Strukturalien. Architecture as urban sculpture

De expositie “Strukturalien – Architecture as urban sculpture” toont het werk van J.Mayer.H vanaf het eerste werk tot vandaag de dag.

METROPOL PARASOL, Seville - J.Mayer.H

METROPOL PARASOL, Seville – J.Mayer.H

Londen

 

Galerie

Pippy Houldsworth Gallery

15 april – 18 mei

Mary Kelly, Early Work

Een selectie van het vroege werk van Kelly wordt opnieuw getoond in deze expositie. De tentoonstelling omvat foto’s, film en prototypes direct gerelateerd aan haar iconische werk Post-Partum Document (1973-79), wat nu als een van de belangrijkste feministische werken uit het Verenigd Koninkrijk gezien wordt.

Mary Kelly Detail: Post-Partum Document: Documentation IV, Transitional Objects, Diary and Diagram (prototype), 1976/2015

Mary Kelly
Detail: Post-Partum Document: Documentation IV, Transitional Objects, Diary and Diagram (prototype), 1976/2015

 

Tentoonstellingsruimte

Yorkshire Sculpture Park

6 februari – 12 juni

KAWS

Het werk van Amerikaanse kunstenaar KAWS, omvat schilderijen, sculpturen, grafisch design, speelgoed en prints. In deze tentoonstelling presenteert hij zijn werk binnen in de Longside Gallery en buiten in de beeldentuin.

ALONG THE WAY (2013). Wood, 550 x 448 x 306cm. Courtesy the artist and More Gallery.

ALONG THE WAY (2013). Wood, 550 x 448 x 306cm. Courtesy the artist and More Gallery

 

 

Omslagfoto: Peter Boer – Amsterdam Art Fair 2015
Online Galerij
gastauteur@onlinegalerij.nl