'The Hand of Man' – Fotograaf J Henry Fair

J Henry Fair - Oil around and inside booms placed to protect islands in Barataria bayEduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert van 13 juni tot en met 1 augustus 2015 een expositie van de Amerikaanse fotograaf en milieuactivist J Henry Fair. Op ironische wijze laat ‘The Hand of Man‘ de magie en schoonheid van milieuvervuiling zien. De abstracte en kleurrijke luchtfoto’s zetten toeschouwers aan het denken.

Met zijn foto’s vraagt J Henry Fair wereldwijd aandacht voor de milieueffecten, veroorzaakt door onze consumptiemaatschappij. Door de verslaving aan olie en consumentisme kunnen de gevolgen voor het milieu niet zonder consequenties zijn. Met doordringende beelden toont de fotograaf de werkelijkheid van industriële littekens in het landschap.

J Henry Fair - Industrial Scars: Fertilizer

Industriële Littekens: Kunstmest

In plaats van een harde confrontatie, kiest J Henry Fair ervoor om vanuit de lucht de bizarre schoonheid van afval te laten zien. De intrigerende foto’s hebben een rijk kleurenpalet. De gebruikte vormentaal doet denken aan de abstractie in de werken van kunstschilders als Jean Dubuffet, Robert Motherwell en Jackson Pollock.

j henry fair - Bauxite waste from aluminum production

Bauxiet afval van de productie van aluminium

J Henry Fair woont momenteel in New York. In 2011 verscheen zijn eerste boek ‘The Day After Tomorrow: Images of Our Earth in Crisis’. Het werk van Fair is gepubliceerd in toonaangevende magazines en dagbladen. Daarnaast is het ook te zien geweest op CNN en NBC. De fotograaf exposeert veelvuldig in Amerika, Europa en Azië.

‘The Hand of Man’ is van 13 juni tot en met 1 augustus 2015 te bezoeken. Ga voor meer informatie naar de website van Eduard Planting Gallery.

Vincent Moleveld
vincent@onlinegalerij.nl

Vincent heeft online galerij in 2010 opgezet. Zijn doel is om kunst, fotografie en design toegankelijker te maken voor het grote publiek. Online Galerij moet DE online kunstbeurs van Nederland en Belgie worden. Een plek waar liefde voor kunst en cultuur begint!