Theateravond over radicalisering: JE SUIS…

Theatergroep VIG en de Melkweg presenteren een interactieve theateravond over radicalisering: JE SUIS… In JE SUIS… reageert een groep artiesten met zang, dans, stand-up comedy en storytelling op het thema, voert sociaalpsycholoog Werner de Gruijter een live-experiment uit met het publiek en is er een afsluitend debat tussen makers en publiek. JE SUIS… is de eerste editie van een jaarlijks terugkerend evenement en is slechts 4 keer te zien!!

Zijn alleen moslims radicaal zoals de media ons doet geloven? Hoe zit het met de Surinamers, Antillianen, Nederlanders? Welke vormen van radicalisering zijn er nog meer en vooral: hoe radicaal ben jij zelf? Je suis… – wie?

Theatermaker Raymi Sambo weeft de visies van zeven artiesten uit verschillende disciplines (o.a. zang, dans, stand-up comedy, storytelling) in elkaar. Door de grote verscheidenheid aan persoonlijke verhalen, vaak gebracht met humor, maar ook vanuit woede, ontstaat een breder perspectief op radicalisering. Naast deze artistieke reflectie biedt JE SUIS… ook een inhoudelijke reflectie. Speciale gast is Werner de Gruijter, sociaalpsycholoog, die een live-experiment uitvoert en voordraagt uit een van zijn columns. De avond wordt afgesloten met een debat tussen het publiek en makers.

In JE SUIS…wordt elk jaar een nieuw actueel thema gekozen met profilering als uitgangspunt.

Speeldata:

Zaterdag 6 mei – De Melkweg Amsterdam 20.00 uur  kaarten: www.podiuminfo.nl

Zondag 21 mei – Theater aan het Spui Den haag 15.00 uur kaarten: www.theateraanhetspui.nl

Vrijdag 26 mei – Maaspodium Rotterdam 20.15 uur kaarten: www.maastd.nl

Vrijdag 2 juni – Theater Bellevue Amsterdam 20.30 uur kaarten: www.theaterbellevue.nl

Credits: 
Met: Farbod Moghaddam (stand-up comedy), Naïma Souhaïr (dans), Dichi Wit (actrice), Abelhadi Baaddi (beatbox/dans/rap), Ayrton Kirchner (acteur), Anil Jagdewsing (mime/acteur), Werner de Gruijter (sociaalpsycholoog), Ayden Dijkstra (schrijver). 
Regie en concept: Raymi Sambo
Productie en publiciteit: Hemmo Bruinenberg
Producent: VIG
In samenwerking met: Melkweg

Vincent Moleveld
vincent@onlinegalerij.nl

Vincent heeft online galerij in 2010 opgezet. Zijn doel is om kunst, fotografie en design toegankelijker te maken voor het grote publiek. Online Galerij moet DE online kunstbeurs van Nederland en Belgie worden. Een plek waar liefde voor kunst en cultuur begint!