top drie Dotwork tattoo artiesten van Nederland

Top drie Dotwork tattoo artiesten van Nederland

Steeds vaker zie je ze voorbij komen; Dotwork tattoos. Daarom vinden wij het interessant om eens te kijken wie nou tot de top drie Dotwork tattoo artiesten van Nederland behoren!

Dotwork tattoos zijn opgebouwd uit puntjes in plaats van lijnen. De oorsprong van deze tattoo techniek ligt in Engeland. Daar is de tattoo artiest Xed Le Head aka “The Dotfather” begonnen met deze stijl. Xed Le Head heeft de Dotwork stijl in de moderne tattoo cultuur naar een hoger niveau getild.

Maar deze techniek wordt al decennia gebruikt door verschillende stammen en culturen verspreidt over de hele wereld. Zo zijn er bijvoorbeeld boeddhistische monniken in Thailand die met behulp van een lange tatoeëernaald  de zogeheten Sak Yant tattoos zetten. De stammen op de Filipijnen gebruiken een doorn van citroenbomen en een stok om bepaalde patronen in de huid te slaan.  Bij deze technieken worden puntje voor puntje verschillende afbeeldingen in de huis gestoken of geslagen.

De laatste jaren zie je deze tattoos ook steeds vaker in Nederland en enkele artiesten hebben zichzelf tot ware kunstenaars ontwikkelt binnen deze niche markt. Wij zetten de drie beste voor u op een rijtje: Jelle van Paranoir Ink, Jaka aka Leechbeau en Tom Caramels.

Top drie Dotwork tattoo artiesten van Nederland

Jelle van Paranoir Ink

Hoewel Jelle verschillende ontwerpen tatoeëert  is hij vooral gespecialiseerd in Mandala tattoos.

Jelle van Paranoir Ink

Jelle van Paranoir Ink

Jelle is shopeigenaar van Paranoir Ink en te vinden in Gouda.

www.paranoir-ink.com

www.instagram.com/paranoir.ink

Jaka aka Leechbeau

Leechbeau is vaste tatoeëerder bij One Spirit Collective in Arnhem en maakt vooral geometrische patronen geïnspireerd door verschillende tribal stammen.

Jaka aka Leechbeau

Jaka aka Leechbeau

One Spirit Collective is te vinden in Arhnem

www.onespiritcollective.com

www.instagram.com/leechbeau

Tom Caramels

Tom Caramels richt zich meer op het creëren van symbolen en sigils zonder al te diepe betekenis. Ondanks dit kan hij op zeer scherpzinnige wijze alledaagse dingen omvormen tot mooie dotwork ontwerpen geheel in zijn eigen stijl.

Tom Caramels

Tom Caramels

Tom werkt op afspraak bij Paranoir Ink in Gouda en Papanatos Tattoos in Den Haag.

www.instagram.com/tomcaramels

Header afbeelding: Tattoo’s gezet door Jelle.

Vincent Moleveld
vincent@onlinegalerij.nl

Vincent heeft online galerij in 2010 opgezet. Zijn doel is om kunst, fotografie en design toegankelijker te maken voor het grote publiek. Online Galerij moet DE online kunstbeurs van Nederland en Belgie worden. Een plek waar liefde voor kunst en cultuur begint!