Unieke AstroClock uit museum onder de virtuele hamer

1

Van 26 februari t/m 5 maart 2015 wordt een unieke AstroClock, it’s the only one of its kind, ter veiling aangeboden bij het online veilinghuis BVA Auctions. De AstroClock, ook wel het Astro Planetaire Perpertuem genoemd, staat opgesteld in het museum Koninklijk Eise Eisinga Planetarium in Franeker. De AstroClock is een kunstuurwerk met fascinerende complicaties op planetair, astronomisch en uurwerktechnisch gebied. 

De klok heeft een roterende maan die de schijngestalte weergeeft. Het astrolabium met zon- en maanwijzer, toont de sterrenconstellaties die aan de hemel staan. Het uurwerk geeft de tijd aan in uren, minuten en seconden en heeft een eeuwigdurende kalender. In het planetarium zijn de wetten van Kepler geïntegreerd.

De AstroClock heeft vele bijzonderheden als een Huygens’ slinger en Le Roy-anker. Het startbedrag van de AstroClock is vastgesteld op €10.000,-. Voor meer informatie over de AstroClock, ga naar www.bva-auctions.com

Bezoek veiling

Unieke AstroClock uit museum onder de virtuele hamer

Veilinggegevens

Start veiling donderdag 26 februari 2015 om 17:00 uur
Sluiting vanaf woensdag 04 maart 2015 om 15:50 uur
Kijkdag(en) donderdag 26 februari 2015 van 10:00 uur tot 16:00 uur
(Plan route)
Bezichtiging geschiedt op aanvraag. Aanmelden kan tot uiterlijk dinsdag 24 februari 2015 voor 12.00uur. Aanmelding geschiedt per mail.
Vincent Moleveld
vincent@onlinegalerij.nl

Vincent heeft online galerij in 2010 opgezet. Zijn doel is om kunst, fotografie en design toegankelijker te maken voor het grote publiek. Online Galerij moet DE online kunstbeurs van Nederland en Belgie worden. Een plek waar liefde voor kunst en cultuur begint!