Van Zurbarán tot Rothko – Musée Jacquemart-André Parijs

Het Louvre en Musée d’orsay zijn de grote toeristische trekpleisters, maar als je een echt authentiek Frans museum wilt bezoeken, moet je naar Musée Jacquemart-André. Dit museum is een 19de eeuws herenhuis en is eigenlijk kunstwerk op zich zelf. Op dit moment is er een collectie te zien van een Spaanse bedrijfsvrouw, Alicia Koplowitz, te zien. Ze heeft 53 stukken uitgeleend aan het museum speciaal voor deze tentoonstelling. Hier is Van Zurbarán tot Rothko. Alicia Koplowitz Collection uit ontstaan. Je vindt tijdens de tentoonstelling werken van: Goya, Gauguin, van Gogh, Picasso en nog veel meer grote namen. De stijlen verschillen ook erg, waardoor er voor elk wat wils is.

From Zurbarán to Rothko 2

Kees van Dongen – Woman in a Large Hat 1906, oil on canvas 100 x 80,5 cm © Collection Alicia Koplowitz – Grupo Omega Capital © ADAGP, Paris, 2017

De exhibitie Van Zurbarán tot Rothko

De exhibitie brengt hulde aan een van de meest productieve verzamelaars van deze tijd. De tentoonstelling laat met 53 stukken zien hoe haar smaak en keuzes zijn ontwikkeld in de laatste dertig jaar.

Dit is een unieke kans om een kijkje te nemen in de collectie van een verzamelaar en om zo veel meesterwerken bij elkaar te bewonderen. Er zijn veel verschillen tussen de werken te ontdekken, zoals bijvoorbeeld stijl, tijdperk of techniek. Maar één ding hebben ze met elkaar gemeen en dat is de artistieke gevoeligheid, ze stalen allemaal dezelfde smaak uit en een voorliefde voor vrouwelijke portretten springt er tussen uit. Vrouwen spelen in de tentoonstelling een grote rol, als maken van de werken of als inspirerende muze.

From Zurbarán to Rothko 3

Louise Bourgeois Spider III (Araignée III) 1998 Bronze, ed. 4/6 +1AP 48,3 x 83,8 x 83,8 cm © Collection Alicia Koplowitz – Grupo Omega Capital © The Easton Foundation / ADAGP, Paris 2017

Alicia Koplowitz

Alicia Koplowitz is een Spaanse bedrijfsvrouw en directeur van Grupo Omega Capital, een beleggingsmaatschappij die ze heeft opgericht in 1988. Ook heeft ze een aantal goede doelen opgericht, maar in Europa is zij vooral bekend door haar verzameling.

De exhibitie heeft ook zijn eigen app, waarop een speciale tour staat met gedetailleerd commentaar op 23 werken uit de collectie.

> Available on AppStore
> Available on Google Play

Van Zurbarán tot Rothko. Alicia Koplowitz Collection” is te zien tot 10 juli 2017, in Musée Jacquemart-André.

Voor meer informatie bezoek de website www.parisinfo.com en www.france.fr. Afbeelding heading van en.parisinfo.com

Online Galerij
gastauteur@onlinegalerij.nl