Videoproductie voor toneel en theater werkt!

Videoproductie voor toneel en theater werkt! En wij, Deux Media en Online Galerij, zijn gespecialiseerd in het maken van videoproducties voor theater en podiumkunsten. Voor voorstellingsregistraties, livestreams, theatertrailers, teasers en videoclips kan je bij ons terecht. Van grote theaterproducties inclusief montage en nabewerking, tot een eenvoudige 1 cameraregistratie. Naast de productie kunnen wij ook de online promotie op ons nemen, los hiervan krijgt elke productie gratis promotie via de kanalen van Online Galerij. Klik hier om direct met ons in contact te komen.

Voorstellingsregistratie

Heb je een registratie nodig van een voorstelling of optreden? Bijvoorbeeld voor programmeurs, fondsen, als aandenken of TV-uitzending? Deux Media verzorgt eenvoudige theaterregistraties met 1 of 2 camera’s voor PR en online tot grote registraties uitgebreid tot een 8 cameraregistratie.

Samen kijken we naar het doel en de kwaliteitseisen van de registratie om zo tot de beste camera- en audiosetup te komen. Van de opnames (HD) tot aan de montage en uiteindelijk de DVD, Bluray of andere beelddrager kunnen we alles uit handen nemen.

Het is ook mogelijk om aan de hand van de beelden uit de registratie een trailer te maken.

Prijsindicatie
Iedere situatie is anders, daarom kunnen we geen exacte prijzen geven. Hieronder staan wel richtprijzen vermeldt. Deze zijn inclusief montage, exclusief btw en gebaseerd op gebruik van professionele opnameapparatuur en een voorstellingsduur van 60 minuten:

1 camera registratie: €375,-
3 camera registratie: +/- €1.850,-
4 camera registratie: +/- €2.250,-
5 camera registratie (of meer): Op aanvraag

Vragen? Bezoek ons contactpagina of stuur direct een e-mail naar info@deux.media. Videoproductie voor toneel en theater werkt!

Theatertrailer

De theatertrailer is een belangrijk onderdeel van de communicatie van je voorstelling naar je publiek en programmeurs. Deux Media kijkt samen met jou naar het doel van de theatertrailer. We kijken naar wie je bent, wat je doet en wat je ermee wilt bereiken.

Een theatertrailer kan verschillende vormen hebben. Als de trailer of teaser het doel heeft om direct je publiek te bereiken, zul je andere keuzes maken dan wanneer je met de trailer programmeurs, impresariaten of producenten wilt overhalen om je voorstelling te boeken.

De trailer kan ook een creatieve uiting zijn van jou als theatermaker/regisseur/performer. Het kan een kunstwerk zijn waarin je je artistieke capaciteiten als theatermaker overbrengt op video. Deze video draagt dan bij aan de beeldvorming over en reputatie van jou als maker of groep.

Werkwijzen

1. Studio opnamen/Op locatie
Van te voren komen we kijken naar een repetitie, doorloop of voorstelling. Daarna maken we samen de keuzes om tot een filmische vertaalslag van je voorstelling te komen. (Keuzes zoals tekst, locatie, decor, muziek, rekwisieten, beweging en sfeer)
Afhankelijk van deze keuzes gaan we een studio/theaterzaal in of zoeken we (buiten) locaties voor de opnames.

2. Trailer vanuit voorstellingsregistratie
Vanuit de registratiebeelden van de voorstelling worden in overleg scenes gekozen die gemonteerd worden naar een theatertrailer. In combinatie met bijvoorbeeld een interview ontstaat er dan een mooi sfeerbeeld van jou als theatermaker en de voorstelling.

(Een combinatie van bovenstaande werkwijzen is ook mogelijk.)

Prijsindicatie

Iedere situatie is anders, daarom kunnen we geen exacte prijzen geven. Hieronder staat wel een richtprijs vermeld. Deze is incl. montage, digitale aanlevering, exclusief btw+reiskosten en gebaseerd op gebruik van HD opname apparatuur:

– Trailer/teaser van 1,5 minuut: +/- €975,- (gebaseerd op halve dag opnames met 1 camera). Hier gaan wij wel uit van een simpele versie. De prijs van het voorbeeld hieronder ligt hoger.

Meer weten? Bezoek ons contactpagina of stuur direct een e-mail naar info@deux.media. Videoproductie voor toneel en theater werkt!

Voorbeeld Het Pauperparadijs:

Deze video van het Pauperparadijs is gemaakt in opdracht van het Prins Bernhard Cultuurfonds, zie link voor meer van onze producties voor het Cultuurfonds.

1 Cameraregistratie

Heb je snel en eenvoudig een theater registratie nodig van je optreden of voorstelling? Dan is onze 1 camera registratie de oplossing. We komen een uur voor aanvang van de voorstelling aan. We maken de set-up voor video en audio en zijn draaiklaar. Het zal geen statisch totaalplaatje zijn, want de cameraman volgt de handelingen op het podium door rustige camerabewegingen en ademt daarmee mee met de voorstelling. Hierdoor krijgen de beelden meer zeggingskracht en beter bruikbaar voor een compilatietrailer bijvoorbeeld.

Deze vorm is zeer geschikt voor solovoorstellingen of kleine theatergroepen die spelen in kleine of middelgrote theaterzalen. Dit om hem zelf nog eens terug te kijken in je try-out fase of om programmeurs en boekers een idee te geven van je voorstelling.

Voor €375,- (ex btw) krijg je de opnames in FullHD. Mocht je je voorstellingsregistratie ook op dvd willen, dan kan dat ook. Voor €10,- per stuk (exclusief btw) sturen we deze zo snel als mogelijk naar je op.

Deze prijs is van toepassing op voorstellingen met een duur tot 60 minuten. Langer kan natuurlijk ook, maar vraag daarvoor naar de voorwaarden.

Vragen? Bezoek ons contactpagina of stuur direct een e-mail naar info@deux.media

Videoproductie voor toneel en theater werkt!

Videoproductie voor theater en podiumkunsten

Vincent Moleveld
vincent@onlinegalerij.nl

Vincent heeft online galerij in 2010 opgezet. Zijn doel is om kunst, fotografie en design toegankelijker te maken voor het grote publiek. Online Galerij moet DE online kunstbeurs van Nederland en Belgie worden. Een plek waar liefde voor kunst en cultuur begint!