Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years

Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van het Amsterdamse luxueuze modehuis Viktor&Rolf organiseert de Kunsthal een grote overzichtstentoonstelling. Dit doet de Kunsthal in samenwerking met de mode-ontwerpers en de Canadese gastcurator Thierry-Maxime Loriot. Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years is te zien tot en met 30 september in de Kunsthal Rotterdam.

Wearable art

In de tentoonstelling zijn ruim 60 werken uit Viktor&Rolf’s haute couture en ready-to-wear collecties. Door middel van de kledingstukken die ze maken proberen ze hun kritiek op de mode-industrie, waar ze zelf ook onderdeel van zijn, te uiten. In hun grootse carrière verleggen Viktor&Rolf voortdurend de grenzen tussen kunst en mode en hun ontwerpen contrasteren tussen romantiek en rebellie, uitbundigheid en controle. Hun creaties stralen schoonheid en technische perfectie uit.

Collecties

Veel werken uit spraakmakende collecties als Bedtime Story, The Fashion Show, Cutting Edge Couture, Wearable Art, Van Gogh Girls, en niet eerder vertoonde werken zijn te zien. Daarnaast zijn er ook een aantal werken uit hun werk ‘Dolls’ te zien. Deze poppen dragen de meest kenmerkende outfits van het Nederlandse modehuis. Ook is de trouwjurk die het duo voor Prinses Mabel ontwierp te zien.

Modeshows

De modeshows van Viktor&Rolf zijn als ‘performances’ van grote zeggingskracht. De Russian Doll-show in 1999, waarin Viktor&Rolf negen lagen kleding om slechts een model (topmodel Maggie Rizer) draperen, zorgt voor hun internationale doorbraak. Vervolgens volgen vele andere spraakmakende haute couture shows, waaruit stukken te zien zijn in de tentoonstelling.

Viktor&Rolf: Fashion artists 25 years

De tentoonstelling Viktor&Rolf: Fashion artists 25 years is in de Kunsthal te zien tot en met 30 september 2018. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de kunsthal: www.kunsthal.nl

Online Galerij
gastauteur@onlinegalerij.nl