World Press Photo Amsterdam 2015

World Press Photo Amsterdam 2015 in De Nieuwe Kerk - img_mads_nissenor de tweede keer opent De Nieuwe Kerk in Amsterdam World Press Photo. De tentoonstelling bevat indrukwekkende persfoto’s van 41 prijswinnaars uit 17 landen, in acht categorieën: Algemeen nieuws, Dagelijks leven, Hard nieuws, Hedendaagse kwesties, Natuur, Portretten, Sport. Dit jaar is er een nieuw categorie bijgekomen, Langetermijn-projecten die door veel mensen goed werdt ont

World Press Photo organiseert elk jaar ‘s werelds grootste fotografiewedstrijd. Na de wedstrijd worden de foto’s bijeengebracht in een reizende expositie, in totaal zullen meer dan één miljoen mensen deze foto’s te zien krijgen.

World Press Photo Amsterdam 2015

Voor de tweede keer opent De Nieuwe Kerk in Amsterdam de tentoonstelling World Press Photo. De tentoonstelling bevat indrukwekkende persfoto’s van 41 prijswinnaars uit 17 landen, in acht categorieën: Algemeen nieuws, Dagelijks leven, Hard nieuws, Hedendaagse kwesties, Natuur, Portretten, Sport. Dit jaar is er een nieuw categorie bijgekomen, Langetermijn-projecten die door veel mensen goed werd ontvangen. World Press Photo 15 had meer dan 97,912 foto’s ingezonden gekregen door 5,692 fotografen, fotojournalisten en documentaire fotografen uit 131 landen.

De jaarwinnaar van World Press Photo 15 is Mads Nissen uit Denemarken met zijn foto ‘Jon and Alex’, een intiem portretfoto van een homoseksueel koppel in Rusland.

World Press Photo Amsterdam 2015 in de Nieuwe Kerk - img_mads_nissen

Leven als lesbische , homoseksuele, biseksuele en transgender wordt in Rusland steeds moeilijker. Zij krijgen regelmatig te maken met discriminatie en gewelddadige aanvallen in het hele land.

World Press Photo Amsterdam 2015 in de Nieuwe Kerk - k4ljwwz66hb18x8aebc

Fotograaf Bulent Kilic, eerste prijs Singles, Spot News

Een jong meisje die gewond is geraakt tijdens de protesten in de buurt van het Taksimplein in Istanbul, Turkije. Dit gebeurde nadat er geweld uitbrak tussen de politie en de mensen die de begrafenis van Berkin Elvan hadden bijgewoond. Berkin Elvan was een 15-jarige jongen die geraakt was met een traangas bus tegen zijn hoofd en negen maanden in coma lag voordat hij overleed.

World Press Photo Amsterdam 2015 in de Nieuwe Kerk - kqt8bbdzizegompuem9u

Fotograaf Jérôme Sessini, Eerste plaats Stories, Spot News

Het lichaam van een passagier nog steeds vastgebonden in zijn stoel. Malaysia Airlines vlucht MH17 stortte neer in het oosten van Oekraïne. Er waren 298 passagiers aan boord en geen overlevenden. Door de aanhoudende gevechten en aanwezigheid van militaire soldaten was het moeilijk onderzoek te doen naar de crash.

World Press Photo 15 is tot 5 juli te zien in De Nieuwe Kerk. Voor meer informatie en data ga naar de website www.nieuwekerk.nl

Vincent Moleveld
vincent@onlinegalerij.nl

Vincent heeft online galerij in 2010 opgezet. Zijn doel is om kunst, fotografie en design toegankelijker te maken voor het grote publiek. Online Galerij moet DE online kunstbeurs van Nederland en Belgie worden. Een plek waar liefde voor kunst en cultuur begint!